پودر ماهی چیست و چه کاربردی دارد؟ محصول جامد فرآوری شده ای ست که از آبگیری، پختن، جداسازی، خشک کردن و آسیاب ماهی کامل و یا ضایعات ماهی بدست می آید . این محصول با درصدهای مختلف درتولید خوراک دام و طیور و خوراک آبزیان مورد استفاده قرار می گیرد . در دنیا این محصول را با نام fish meal می شناسند که تقریبا در تمامی دنیا با این عنوان مبادله میشود . این محصول را میتوان از هر نوع غذای دریایی مانند ماهی و میگو تهیه کرد ولی عموما از ماهی های ریز دریا که دارای استخوان و روغن بالایی هستند در تهیه آن استفاده می شود. از جمله این ماهی ها ماهی ساردین و ماهی متو را میتوان نام برد . این محصول دارای میزان بالایی انرژی در واحد وزن است و منبع عالی پروتوئین ها، چربی ها، مواد معدنی ( نظیر کلسیم، مس، آهن، فسفر )، و ویتامین ( نظیر B12 و B2 ، کولین، نیاسین، اسید پانتوتیک و ریبوفلاوین ) است. و مقدار بسیار اندکی کربوهیدرات نیز در آن وجود دارد . پودر ماهی خشک به عنوان منبع پروتئین وارد غذای دام می شود. حیوانات بیشتر از آنکه نیازمند خود پروتئین ها باشند به آمینو آسیدها نیازمند دارند. پودر ماهی خشک دارای سطح بالایی از اسیدهای آمینه اصلی نظیر لیسئین، متیونین و سیستئین با محتوا و قابلیت هضم و ارزش غذایی بالا برای دام و طیور و آبزیان می باشد. در حالی که در تولیدات دانه ای، که غذای اکثر حیوانات است، اسیدهای آمینه ی ذکر شده کمتر یافت می شود. و پروتئین های گیاهی حتی زمانی که کاملا فراوری می شوند، قابلیت هضم پذیری مناسبی ندارند. بنابراین درصد بکار گیری آن ها در جیره ی غذایی به علت محدود کردن رشد حیوانات کمتر توصیه می شود .